DE VERSCHILLENDE DANSSTIJLEN

Kleuterdans

Kleuterdans is vooral een erg vrolijke en afwisselende groep. Dansjes worden op een speelse manier aangebracht. Via verhaaltjes, dansspelletjes en dansexpressie maken we kinderen bewust van hun lichaam. Uitgangspunt hierbij is het kind zelf en zijn/haar leef- en belevingswereld. Ideaal voor beweeglijke kleuters! Kleuterdans is opgesplitst in drie leeftijdsgroepen:

Belangrijk: de groep wordt opgesplitst volgens leeftijd en niet op basis van voorgaande kleuterdanservaring. Net door deze leeftijdsopsplitsing - en het feit dat deze lessen altijd door minstens twee juffen samen gegeven worden - kan de les zeer goed op maat van de kleuters aangeboden worden.

Jazzdance

Al jaren de meest populaire en afwisselende dansgroep van onze afdeling! Deze dansvorm wordt geïnspireerd door verschillende muziekstijlen (funk, video, R&B, pop, soul, clip…). De training begint met een reeks opwarmingen waarbij techniek, goede lichaamshouding en lenigheid centraal staan. Daarna wordt er aan draai- en springtechnieken gewerkt door middel van verplaatsingsoefeningen. In het tweede deel van de training wordt een danscombinatie aangeleerd waarbij dansbeleving en -plezier voorop staan. De doorgedreven opsplitsing in leeftijd en niveau geeft iedereen de kans om zich op eigen tempo te ontplooien. Jazzdancetrainingen gecombineerd met andere dansstijlen vormen voor fervente dansers dé ideale basis om door te groeien en zich te ontwikkelen tot een gevorderde danser.

Jazzdance techniektraining (voor iedereen vanaf een jazzdance B+-niveau)

In deze sessie werken we enkel aan techniek. Beenoefeningen, sprongen, draaien… komen aan bod. Een extra oefenuur voor gemotiveerde dansers en sterk aan te raden als je wil doorgroeien naar een gevorderd niveau of je danstechniek wil blijven trainen en onderhouden.

Core & stretch voor dansers

Deze sessie bestaat uit 2 delen. In het eerste deel ligt de nadruk op core. Stabiliteit, evenwicht, controle, balans, dansen vanuit het centrum van je lichaam: allemaal dingen waar je als danser een goede core stability voor nodig hebt. We werken in deze sessie aan buik-, rug-, been- en bilkracht om je lichaam juist te leren positioneren en je houding en stabiliteit te verbeteren. In het tweede deel van de sessie komt er een uitgebreide stretching en lenigheidstraining aan bod. Een aanrader om je stabiliteit en lenigheid naar een hoger niveau te brengen.

Videodance

De hedendaagse pop- en videocultuur ligt aan de basis van deze flitsende, funky en hippe dansstijl. De nadruk ligt niet op een vervolmaking van de danstechniek, maar wel op dansendansendansen! Een afwisseling van stijlen (streetdance, funky jazz, clipdance), gelijkheid van bewegingen en vooral veel dansplezier staan centraal! Het is een trendy dansstijl, gekenmerkt door snelle, explosieve moves waarin je je volledig kan uitleven. Je kan videodance volgen vanaf het 4e leerjaar.

Hiphop

Dansstijl ontstaan in de achterbuurten van New York en uitgegroeid tot een way of life. Close to the ground, bouncing, popping, locking… Dit alles op hedendaagse rap- en R&B-muziek. Hiphop is er voor leden vanaf het tweede middelbaar/14 jaar. Je kan hiphop volgen vanaf het 2e middelbaar.

Hiphop selectie

Droom jij ervan om met een hiphop-team deel te nemen aan enkele wedstrijden? Dan is dit jouw kans! We stellen een groep samen van sterk gemotiveerde en getalenteerde dansers die elke week in de training aanwezig zijn en hard willen werken om hun talent te ontplooien. Op zaterdag 22 september om 18 uur houden we audities. Iedereen van 12 tot 20 jaar is vrij om hieraan deel te nemen. Ben je geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar info@blits78kessello.be om je in te schrijven zodat wij een idee hebben hoeveel dansers we mogen verwachten. Ook niet-BLITS-dansers kunnen deelnemen aan deze auditie.
Ben je door de audities en dus geselecteerd voor deze hiphop selectiegroep? Dan betaal je, naast het gewone lidgeld, een supplement van 50 euro om de kosten van de wedstrijden te dekken.

Moderne dans

Een verhaal vertellen met je dans, zoveel mogelijk expressie tonen, de grond als basis zien, … Moderne dans heeft veel in zijn mars. Daarom zijn techniek en uithouding in deze dansstijl erg belangrijk. Omdat we hier veel belang aan hechten, staan deze lessen open voor leden die minstens een jazzdance B-niveau volgen in onze dansafdeling. Je kan moderne dans volgen vanaf het 6e leerjaar en minstens een jazzdance B-niveau of ballet 4e graad.

Kerngroep show2dance

Vervolmaakte dansers leven zich uit op alle soorten muziekstijlen. In deze sessie komen zowel trage, vloeiende bewegingen als strakke en dynamische combinaties aan bod. De nadruk ligt niet alleen op een juiste danstechniek en houding, maar ook op uitstraling en samen dansen. Show2dance of hoe ‘show‛ (dansbeleving) en ‘dance‛ (danskunnen) samengaan! (enkel na selectie)

Ballet

Een goede klassieke techniek blijft een geschikte basis voor alle andere dansdisciplines. De nadruk wordt gelegd op een juiste lichaamshouding, vaste basisbewegingen, sprongen en springkracht, elegantie en natuurlijk danstechniek. Klassieke muziek is een must in deze lessen. Voor wie zich verder wil vervolmaken in dans is ballet een echte aanrader!

Pointes

Balletleden die al enkele jaren ballet volgen, krijgen de kans om hun klassieke ballettechniek verder te verfijnen door aansluitend een les pointes te volgen. Hiervoor is een minimumleeftijd van 12 jaar vereist. Speciale balletschoenen om op de tenen te kunnen staan, moeten worden aangekocht.

Bodystep

Het eerste deel van de training bestaat uit een stepwork-out waarbij telkens een andere choreografie (van op-af-rond-overstappen) wordt aangeleerd. Je conditie wordt merkbaar beter. Na enkele keren heb je het ritme te pakken en geniet je volop van de stepsensatie. In het tweede deel van de training worden spierverstevigende oefeningen voor buik, billen en benen gedaan. Deze afwisselende, leuke sessie bezorgt je wekelijks een echte energiekick. Let’s have some fun!

Bodystyle

Een eenvoudige maar doeltreffende work-out die gericht is op de contourverbetering van het lichaam. Er wordt vooral gewerkt aan de vier B’s: buik, billen, borst en benen. De oefeningen zijn individueel aanpasbaar zodat de sessie geschikt is voor alle niveaus. Je bepaalt zelf hoe zwaar de training kan zijn! Geen choreografie of gespring. Spierversteviging is het hoofddoel. Work that body!

Zumba®

Zumba is een dansante groepstraining die gebaseerd is op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, samba… Heb je losse heupen en tegelijkertijd veel zin om aan je uithoudingsvermogen én ook je spieren te werken? Dan is deze training zeker iets voor jou!

Bodycircuit

Circuittraining is een trainingsvorm waarbij er zowel aan kracht als conditie gewerkt wordt. Een bepaald aantal oefeningen wordt achter elkaar uitgevoerd. Wanneer je een ronde of circuit afgewerkt hebt, wordt er weer van voor af aan gestart. Zowel oefeningen met eigen lichaamsgewicht als met halters, kettlebells en andere hulpmiddelen komen aan bod en alle spiergroepen worden aangesproken. Deze training is geschikt voor de reeds geoefende sporter. Zeker ook een aanrader voor mannen.