VOORSTELLING

Wij zijn een bende enthousiaste trainers met een jarenlange ervaring in het geven van dans- en bodytrainingen. Dansen is onze passie en die kriebels willen we graag doorgeven aan onze leden. Op deze pagina lees je meer over ons ontstaan en onze visie.

HOE ZIJN WE ONTSTAAN?

Met dolenthousiaste trainers, frisse ideeën, een overdosis aan danskriebels en een eeuwige kinderdroom in het achterhoofd, besloten we in augustus 2003 de gewaagde stap te zetten om een eigen dansafdeling op te richten. Sindsdien ken je ons als dansgroepen BLITS78 afdeling Kessel-Lo, een gekke bende die houdt van dansen én plezier maken!

Onze dansafdeling werd opgericht als een zelfstandige deeltak van de bestaande sportvereniging BLITS78 Bierbeek vzw. Met een eigen coördinatieteam, een bruisend trainersteam en enkele super helpende all-rounders werd een volwaardige dansafdeling opgericht. Ondertussen hebben we ons vijftiende dansjaar achter de rug. Aan ongeveer 500 leden wordt wekelijks meer dan 30 uur dans- en bodyplezier aangeboden. We zijn een club waar iedereen welkom is die onze passie voor dansen deelt, ongeacht leeftijd of niveau.

WAT IS ONZE VISIE?

Onze dansafdeling is gebouwd op twee peilers:

DANSKWALITEIT

De danskriebels en danskunst worden met veel enthousiasme door deskundige en ervaren danstrainers overgedragen op elk lid. Hierbij streven we naar een hoogstaand dansniveau in onze groepen. Door een verregaande opsplitsing volgens leeftijd (kleuters, kinderen, tieners, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen)én niveau trachten we voor iedereen een sessie op maat te maken. Bovendien bieden we onze leden een gediversifieerd trainingspakket aan waarbij ze kunnen kennismaken met verschillende stijlen (jazzdance, videodance, moderne dans, ballet, pointes en hiphop). Ook voor enkele sportieve bodylessen kan je bij BLITS terecht.

DANSPLEZIER

Hoewel we veel belang hechten aan kwaliteit en een degelijk niveau, blijven we ons bewust van het ontspanningsaspect: dansen moet vooral leuk zijn. We willen een dansgroep zijn die naast het dansen ook dansbeleving en heel veel plezier centraal stelt. Doorheen het jaar organiseren we dan ook een aantal leuke activiteiten zoals het dans- en speelweekend, een dagje naar de zee, een toffe kinderfuif én natuurlijk de spetterende dansoptredens.

Kortom: Van jong tot oud, van beginner tot gevorderde: iedereen die van dansen en bodylessen houdt, kan zich wekelijks bij ons komen uitleven in zijn/haar favoriete les! Want dansgroepen BLITS78 afdeling Kessel-Lo is vooral een vrolijke, gekke bende die bruist van het dansplezier!