Aanbod

NIEUW! Lessenrooster 2024-2025

De lessen starten vanaf donderdag 12 september 2024.

Niveau’s
A = beginners
A+ = beginners met basis
B, B+, B++ = semi-gevorderd
C, C+ = gevorderd

Lessen en stijlen

Kleuterdans

Kleuterdans is vooral een erg vrolijke en afwisselende les. Dansjes worden op een speelse manier aangebracht. Via verhaaltjes, dansspelletjes en dansexpressie maken we kinderen bewust van hun lichaam. Uitgangspunt hierbij is het kind zelf en zijn/haar leef- en belevingswereld. Ideaal voor beweeglijke kleuters! Kleuterdans is opgesplitst in drie leeftijdsgroepen:

 • Kleuterdans 1: voor 3-jarigen, °2020 (lesduur: 45 minuten)
 • Kleuterdans 2: voor 4-jarigen, °2019 (lesduur: 45 minuten)
 • Kleuterdans 3: voor 5-jarigen, °2018 (lesduur: 1 uur)

Belangrijk: de groep wordt opgesplitst volgens leeftijd en niet op basis van voorgaande kleuterdanservaring. Net door deze leeftijdsopsplitsing – en het feit dat deze lessen altijd door minstens twee lesgevers samen gegeven worden – kan de les zeer goed op maat van de kleuters aangeboden worden.

Benodigdheden:

 • Hier zijn geen specifieke kledingvoorschriften. Zorg er uiteraard voor dat je kleuter beweeglijke en sportieve kledij aanheeft.
 • Kleuters mogen dansen op blote voeten, kousen of turnpantoffels.
Jazzdance

Deze lessen beginnen met een reeks opwarmingen waarbij techniek, goede lichaamshouding en lenigheid centraal staan. Daarna wordt er aan draai- en springtechnieken gewerkt door middel van verplaatsingsoefeningen.

In het tweede deel van de les wordt een danscombinatie aangeleerd waarbij dansbeleving en -plezier voorop staan. De doorgedreven opsplitsing in leeftijd en niveau geeft iedereen de kans om zich op eigen tempo te ontplooien.

Jazzdance gecombineerd met andere dansstijlen vormen voor fervente dansers dé ideale basis om door te groeien en zich te ontwikkelen tot een gevorderde danser.

Benodigdheden: er is een uniforme kledingstijl in alle jazzdancegroepen. Deze is aangepast volgens leeftijd en groep.

 • Jazzdance kinderen en tieners:
  • Een zwarte legging of een zwart aanpassend shortje (zelf aan te schaffen)
  • Zwarte enkelkousjes (zelf aan te schaffen) of blote voeten
  • Het BLITS-topje (Het topje kost 15 euro. Je kan dit aankopen in de webshop)
 • Jazzdance jongeren & (jong)volwassen:
  • Een zwarte broek (zelf aan te schaffen)
  • Zwarte enkelkousjes (zelf aan te schaffen) of blote voeten
  • Een bovenstuk naar keuze
Jazzdance techniekles

In deze les werken we enkel aan techniek. Beenoefeningen, sprongen, draaien… komen aan bod. Een extra oefenuur voor gevorderde dansers om je danstechniek te blijven onderhouden.

Moderne dans

Een verhaal vertellen met je dans, zoveel mogelijk expressie tonen, de grond als basis zien, … Moderne dans heeft veel in zijn mars. Daarom zijn techniek en uithouding in deze dansstijl erg belangrijk. Omdat we hier veel belang aan hechten, staan deze lessen open voor leden die ook jazzdance of ballet volgen binnen onze dansafdeling. Je kan moderne dans volgen vanaf het 5e leerjaar.

Benodigdheden:

 • Zorg ervoor dat je beweeglijke en sportieve danskledij aantrekt.
 • Het is aangeraden om knielappen mee te brengen.
Videodance

De hedendaagse pop- en videocultuur ligt aan de basis van deze flitsende, funky en hippe dansstijl. De nadruk ligt niet op een vervolmaking van de danstechniek, maar wel op dansendansendansen! Een afwisseling van stijlen (streetdance, funky jazz, clipdance), gelijkheid van bewegingen en vooral veel dansplezier staan centraal! Het is een trendy dansstijl, gekenmerkt door snelle, explosieve moves waarin je je volledig kan uitleven. Je kan videodance volgen vanaf het 4e leerjaar.

Benodigdheden:

 • Kom in beweeglijke en sportieve danskledij naar de les.
 • Er mag gedanst worden met sneakers. Zorg er wel voor dat deze proper zijn.
Ballet

In deze lessen wordt de nadruk gelegd op een juiste lichaamshouding, vaste basisbewegingen, sprongen en springkracht, elegantie en natuurlijk danstechniek. Klassieke muziek is een must in deze lessen. Voor wie zich verder wil vervolmaken in dans is ballet een echte aanrader!

Benodigdheden: er is een uniforme kledingstijl in alle balletgroepen. Deze is aangepast volgens leeftijd en groep.

 • Algemeen:
  • De balletkledij koop je zelf aan. Ze hoeft dus niet van een bepaald merk te zijn.
  • Was je vorig jaar ook al lid? Trek dan al vanaf de eerste les in september (in de mate van het mogelijke) de juiste balletkledij aan.
  • Nieuwe leden hoeven uiteraard pas iets aan te kopen NA de gratis proeflessen.
 • Ballet 1e, 2e en 3e graad:
  • Een WIT balletpak met daaronder lichtroze ballet-collants
  • Lichtroze demi-pointes met een gesplitste zool (en liefst ook met een gekruiste elastiek)
  • Lange haren worden altijd samengebonden in een stevige balletdot
 • Ballet 4e, 5e en 6e graad
  • Een ZWART balletpak met daaronder lichtroze ballet-collants
  • Lichtroze demi-pointes met een gesplitste zool (en liefst ook met een gekruiste elastiek)
  • Lange haren worden altijd samengebonden in een stevige balletdot
  • Ballet 4e graad schakelt over naar een zwart balletpak. Heb je dus nog een wit balletpak dat nog past, moet je niet onmiddellijk een nieuw zwart balletpak te kopen.
Pointes

Balletleden die al enkele jaren ballet volgen, krijgen de kans om hun klassieke ballettechniek verder te verfijnen door aansluitend een les pointes te volgen. Hiervoor is een minimumleeftijd van 12 jaar vereist. Speciale balletschoenen om op de tenen te kunnen staan, moeten worden aangekocht.

Benodigdheden: jongeren die op pointes dansen, kopen nooit pointes zonder overleg met de lesgever. Het is namelijk erg belangrijk dat je pointes goed aan je voeten passen. Wacht dus tot na de eerste les, want daarin wordt de nodige uitleg gegeven!

Hiphop

Deze dansstijl ontstond in de achterbuurten van New York en groeide uit tot een way of life. Close to the ground, bouncing, popping, locking… Dit alles op hedendaagse rap- en R&B-muziek. Hiphop is er voor leden vanaf het zesde leerjaar.

Benodigdheden:

 • Kom in beweeglijke en sportieve danskledij naar de les.
 • Er mag gedanst worden met sneakers. Zorg er wel voor dat deze proper zijn.
Core & stretch voor dansers

Deze les bestaat uit 2 delen. In het eerste deel ligt de nadruk op core. Stabiliteit, evenwicht, controle, balans, dansen vanuit het centrum van je lichaam: allemaal dingen waar je als danser een goede core stability voor nodig hebt. We werken in deze sessie aan buik-, rug-, been- en bilkracht om je lichaam juist te leren positioneren en je houding en stabiliteit te verbeteren. In het tweede deel van de les komt er een uitgebreide stretching en lenigheidstraining aan bod. Een aanrader om je stabiliteit en lenigheid naar een hoger niveau te brengen.

Belangrijk: we stellen deze les enkel open voor BLITS-dansers.

Bodystyle

Een eenvoudige maar doeltreffende work-out die gericht is op de contourverbetering van het lichaam. Er wordt vooral gewerkt aan de vier B’s: buik, billen, borst en benen. De oefeningen zijn individueel aanpasbaar zodat de sessie geschikt is voor alle niveaus. Je bepaalt zelf hoe zwaar de training kan zijn! Spierversteviging is het hoofddoel. Work that body!

Benodigdheden: goede sportschoenen, een handdoek en water zijn zeker een must.

Bodystep

Het eerste deel van de les bestaat uit een stepwork-out waarbij telkens een andere choreografie (van op-af-rond-overstappen) wordt aangeleerd. Je conditie wordt merkbaar beter. Na enkele keren heb je het ritme te pakken en geniet je volop van de stepsensatie. In het tweede deel van de les worden spierverstevigende oefeningen voor buik, billen en benen gedaan. Deze afwisselende, leuke sessie bezorgt je wekelijks een echte energiekick. Let’s have some fun!

Benodigdheden: goede sportschoenen, een handdoek en water zijn een must.

Bodyrobics

Het hoofddoel van deze les is het verbeteren van je conditie. Elke les is anders. Op een stevige beat wordt met wisselende variaties gewerkt aan figuur en conditie. Step, halters, interval, high/low-impact en spieroefeningen: deze workout spreekt je hele lichaam aan. Even alle stress uitzweten. Go for it!

Benodigdheden: goede sportschoenen, een handdoek en water zijn een must.

Bodycircuit

Circuittraining is een trainingsvorm waarbij er zowel aan kracht als conditie gewerkt wordt. Een bepaald aantal oefeningen wordt achter elkaar uitgevoerd. Wanneer je een ronde of circuit afgewerkt hebt, wordt er weer van voor af aan gestart. Zowel oefeningen met eigen lichaamsgewicht als met halters, kettlebells en andere hulpmiddelen komen aan bod en alle spiergroepen worden aangesproken. Deze les is geschikt voor de reeds geoefende sporter!

Benodigdheden: goede sportschoenen, een handdoek en water zijn zeker een must.

Zumba®

Zumba is een dansante groepsles die gebaseerd is op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, samba… Heb je losse heupen en tegelijkertijd veel zin om aan je uithoudingsvermogen én ook je spieren te werken? Dan is deze les zeker iets voor jou!

Yoga (vinyasa/flow)

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en is ook de meest voorkomende yogastijl. Het draait voornamelijk om de coördinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling.

dansshow
dansshow